Kleine achtertuin in Nijkerk

De eigenaars wonen samen met hun twee kinderen in een rijwoning uit 2012 in Nijkerk.

Wensen
Meer groen, gezelligheid en privacy in de tuin. De bestaande schuur en achterliggende woning aan het zicht onttrekken. Mogelijk een veranda. Oplossing voor het ‘schuiven met de parasol’.

Resultaat
Door twee aparte terrassen te realiseren is de mogelijkheid geboden om zowel in de zon als in de schaduw te zitten. De schaduw kan worden verkregen door een harmonica schaduwdoek wat tussen een eikenhouten frame is bevestigd. Door de twee terrassen van elkaar te scheiden door middel van een border met drie zuilvormige bomen en onderbeplanting van siergrassen en bloeiende vaste planten, ontstaat er diepte in de tuin. Tevens wordt daarmee de schuur en de achterliggende woning aan het zicht onttrokken, wat meer privacy geeft. De toegepaste bamboe vlonder is een duurzame variant op de veelal toegepaste hardhouten vlonders. Tevens is de bamboe vlonder met behulp van clips bevestigd waardoor er geen schroefgaten in de planken zichtbaar zijn, wat voor een strak eindresultaat zorgt. De combinatie van grote tegels, gebakken klinkers, de vlonder en het organische lijnenspel van de borders, geeft deze achtertuin een natuurlijke uitstraling.

Highlights

  • Pergola van eikenhout
  • Bamboe vlonder
  • Organische lijnen
  • Harmonica schaduwdoek
  • 65m²
  • Realisatie 2019

Neem contact op: